جلسه ترویج الگوی کشت و توسعه گیاه دانه روغنی کلزا با حضور فرماندار و بخشداران و دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها و کشاورزان پیشرو در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان پارس آباد برگزار شد.
فرماندار شهرستان پارس آباد در این جلسه گفت: حضور و مشارکت نهادهای اداره کننده روستا ( دهیاران و شوراهای اسلامی روستایی ) و کشاورزان در جلسات با حضور مسئولین را از جمله راهکارهای اساسی در جهت رفع مشکلات کشاورزان بر شمردند .
علایی تصریح کرد: نبود زیر ساخت ها و صنایع تبدیلی و تکمیلی و صنایع کشاورزی در منطقه و خام فروشی محصولات کشاورزی به قیمت پایین در منطقه بزرگترین آفت کشاورزان پارس آباد و عامل تضرر آنان است. وی خاطر نشان کرد: یکی از راههای پیشگیری از تضییع حقوق کشاورزان ایجاد تشکل ها و اتحادیه های کشاورزی در منطقه است تا از ورود دلالان به بازار جلوگیری کرده و کشاورزان خود تصمیم گیر سرنوشت خودشان باشند.
نظیفی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پارس آباد نیز در این جلسه رعایت اصل تنوع کشت را عامل به حداقل رساندن و واقعی شدن قیمت ها دانست و تشریح کرد: عدم رعایت اصل تنوع کشت سبب تخصیص اراضی وسیعی از منطقه به یک محصول خاص شده و کاهش قیمت آن محصول را موجب می شود.
مدیر جهاد کشاورزی پارس آباد گفت: اگر اصل تنوع کشت را رعایت کنیم چنانچه در یک محصول هم با کاهش قیمت مواجه شویم در محصول دیگر به سودآوری می رسیم و زیان و ضرر بیشتری را متحمل نمی شویم. وی گفت: مدیریت مزرعه و اراضی کشاورزی و تخصیص آن به محصولات دارای خرید تضمینی سبب جلوگیری از خسارت به کشاورزان عزیز می شود خواستار رعایت الگویی کشت محصولات زراعی براساس 50درصد به صورت پاییزه و 50درصد به صورت بهاره شدند و برتوسعه کشت کلزا بعنوان بهترین تناوب بعد از برداشت بادام زمینی تاکید نمودند .
احمدنژاد مدیر امور آب مغان نیز در این جلسه، کشت و تخصیص اراضی وسیعی از منطقه به یک محصول تکراری را یکی از عوامل بروز مشکلات در زمینه کشاورزی خصوصاً توزیع آب عنوان کرد و یادآور شد: حجم کانالها و شبکه های امور آب به اندازه ای نیست که در آن واحد بتواند به اراضی کشاورزان در وسعت حجیم آبرسانی کند. مدیر منابع آب مغان متذکر شد: عدم توجه به عقد قرار داد به موقع موجب تحمیل جریمه و هزینه های چند برابری به کشاورزان می شود و باید در موعد اعلام شده کشاورزان عزیز برای عقد قرار داد در این سازمان حاضر شوند.