توسعه کشت دانه های روغنی

ارسال شده: مهر 11, 1398
دسته ها: اخبار
نظرات: 0
نویسنده: r_parsabad

توسعه کشت کلزا

به گزارش روابط عمومی مدیریت  جهاد کشاورزی شهرستان پارس آباد حسن نظیفی با اعلام این خبر افزود : در راستای توسعه کشت کلزا در این شهرستان در سال زراعی جدید عملیات کشت آغاز گردیده است. برنامه ابلاغی کشت کلزا برای این شهرستان 14500 هکتار می باشد که با ترویج و اطلاع رسانی اهمیت و مزایای این زراعت مهم و آگاهی کشاورزان منطقه  پیش بینی می شود بیش از 10000 هکتار کلزا در سطح شهرستان کشت گردد. در این راستا مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مقدار 15000 کیلوگرم بذر کلزا از ارقام مختلف تیپ های بهاره و زمستانه تهیه نموده و از طریق اداره تعاون روستایی و شرکت دانه های روغنی در حال توزیع به کشاورزان کلزاکار منطقه می باشد. پیش بینی می شود در سال زراعی جدید بیش از 30000 تن کلزا در شهرستان تولید گردد که امید است با افزایش سطح زیر کشت کلزا، در کنار استفاده از مزایای این زراعت مهم، ترقی در زمینه کاهش واردات روغن خوراکی ایجاد گردد.

این مقام مسئول ادامه  داد : نیل به خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی هدف نهایی تمام برنامه ریزی ها در بخش کشاورزی است. اهمیت دیگر کشت کلزا در بحث تولید روغن در کشور و کاهش وابستگی به واردات روغن خوراکی می باشد. روغن استخراج شده از کلزا به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع نشده یکی از بهترین روغن های خوراکی می باشد. بنابراین با توسعه کشت کلزا میتوان علاوه بر پاسداری از امنیت غذایی، تولید داخلی را نیز در راستای اقتصاد مقاومتی هدایت کرد.

مهندس نظیفی درادامه سخنان خود افزود : . کلزا، پس از سويا، مقام دوم توليد روغن بين دانه هاي روغني را به خود اختصاص داده است که دارای 40 تا 45 درصد روغن و حداقل 34 درصد پروتئین است. کلزا همچنین می تواند در تناوب با زراعت گندم و جو قرار گرفته و از تراکم بیماریها، آفات و علف های هرز بکاهد و باعث افزایش عملکرد دانه این محصولات گردد. دارا بودن تیپ های بهاره، زمستانه و حدواسط امکان کشت این گیاه را در شرایط متفاوت اقلیمی فراهم می سازد. همچنین کلزا با تقدم برداشت در مقایسه با گندم زمینه لازم را برای کشت دوم محصولات تابستانه فراهم می سازد.

Print
رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه

برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید

x
پرداخت قبوض


پرداخت قبوض
-->
دی ان ان